איך בונים בילד יכולות קשב וריכוז?
מה תפקידו של הסדר והסביבה ליכולות הלימוד?
איך בונים תרגיל או פעולה לימודית (בכיף)?
איך משפרים אחיזת עפרון? תרגילים במוטוריקה גסה ועדינה
איך משפרים את הזכרון? תרגילים באבחנה חזותית
כיצד נהפוך את ילדינו למספרי סיפורים?
למידה היא כל אינטראקציה שיש לילד עם העולם ואתם תגלו בקורס, שילדים בגילאי 2-6 הם “מכונות” הלמידה האפקטיביות ביותר בעולם – הם נועדו כדי ללמוד.
נלמד בקורס איך להעצים את הנטיות הטבעיות של ילדים בגילאים אלה ולסגל להם – בחלון ההזדמנויות הכל כך חשוב הזה – הרגלי למידה שילוו אותם, כל החיים.
נלמד אותם איך ליצור ריכוז וקשב, איך לזכור יותר טוב, איך להבין מושגים חשבונאיים ואיך להרחיב את עולמם הוורבלי ( נשמע מוכר? “איך היה בגן? כיף…” ) אנחנו נלמד טיפים וטריקים שיהפכו את ילדינו למספרי סיפורים.
נעבוד על מוטריקה עדינה ומוטוריקה גסה, נבין איך להשתמש בגוף ובתנועה, כדי לזכור ונלמד איך להפוך את המופשט למוחשי, כך שהילדים יבינו את הבסיס הכל כך חשוב בחשבון, בשפה ומעל לכל – בכל מה שהוא לימוד – הרגלי למידה, כיצד ניגשים לתרגיל, מאיפה מתחילים ואיזו חשיבה יש לסגל.
זה הקסם של שיטת החינוך המונטסורית – היחידה המגובה במחקרים מדעיים והמאפשרת לכל הורה – בעזרים שיש בבית ובזמן שיש בכל מקרה בבית – להעצים את ילדו, לטעת בו תחושת מסוגלות עצמית ולראות כיצד למידה אינטואיטיבית וחוויתית פשוט מתרחשת מעצמה.
במיוחד בתקופת הקורונה הנוכחית, בזמנים של חוסר יציבות ושגרת גנים כשהילדים נעים בין למידה מרחוק להליכה לגן ושוב למידה מרחוק… זה הזמן לקחת את המושכות על כישורי הלמידה של הילדים ולהכין אותם למערכת החינוך, להקנות להם שגרה והרגלים שילוו אותם לאורך כל שנות הלימודים שלהם.
איך? בכיף!
נלמד לתווך להם את עולם האותיות, המספרים , הרגלי קשב וריכוז, יכולות אבחנה חזותית והבחנה כמותית. כך נוכל להכין אותם ללמידה – הכנה שתלווה אותם כל החיים!
אני מזמינה אתכם להצטרף למאות ההורים שעברו אצלינו קורסי הורים בשיטת החינוך המונטסורית.
מעוניינים בסילבוס המלא?
המשיכו לקרוא- זה פה בהמשך:)
מתי?
מתחילים ב 20.01.21 – ההרשמה בעיצומה!
כמה עולה?
1890 ש”ח בפריסת 5 תשלומים שווים ללא ריבית
הירשמו כאן לקבלת מידע, ועדנה רכזת הקורסים תחזור אליכם
אתם גם יכולים פשוט להרים טלפון –
טלפון לעדנה שגיא, רכזת הקורסים : – 076-5993303
בקבוצת הוואטסאפ של הקורס, נשלח סרטונים ותמונות, נפעיל אתכם בשיעורי בית כיפיים ממש:) ונענה על שאלות בכל עת.
הקורס יתקיים בכיתה ווירטואלית – לחיצה פשוטה על לינק ואתם מחוברים כמשתתפים פעילים. תוכלו לשמוע ולראות את המשתתפים, את השיעור והמצגת, ממש כאילו אתם נוכחים בכיתה. אין צורך בהורדת תוכנה – לחיצה על לינק ואתם מחוברים
לאחר כל מפגש שיעור תקבלו את הקלטות השיעור בלינק. המלצה שלנו- שווה לשמור אותן 🙂
לומדים איך ללמוד –
בלי ללמוד בכלל…
נלמד לתווך לילדינו הקטנים – עוד בגילאי 2-6 , את החדווה שבאותיות ומספרים, דרך משחק וגם דרך הרגלי היום יום.
דווקא בגילאים אלו, המוח של ילדינו הוא מוח סופג וסקרן, המבקש להיות מאותגר בידע. גילאי 2-6 הם חלון ההזדמנויות שלנו כדי להקנות יסודות בסיסים בשפה וחשבון שיקלו על ילדינו בכניסה לבית הספר. אלה הגילאים להקנות שיטות למידה לכל דבר שהילד ייתקל בו כי לימוד הוא כל אינטראקציה שיש לילד עם העולם.
מוקדם מדי, לא?
ממש לא. אתם תראו שככל שהילד נחשף לשפה וחשבון, שיטות למידה, טיפים וטריקים להאצת זכרון, ריכוז, תפיסה כמותית, וורבליות בגילאים מוקדמים, כך מתפוגג החשש והילד ניגש בטבעיות ללמידה באותה מידה של טבעיות שהוא סופג כל מילה או מושג אחר.
הקורס “ללמוד איך לומדים” נולד מתוך הצרכים שלכם ההורים בעידן החדש – אנחנו הורים מעורבים אבל חסרי זמן. אנחנו עסוקים, אבל רוצים שיתוף פעולה בכל אינטראקציה עם הילד.
מחקרים מראים שהלמידה המשמעותית ביותר בגילאי 0-6 היא הלמידה שקורית בבית. אנחנו נלמד את הכלים והשיטות לייצר סביבת למידה שבונה ילדים מועצמים, בעלי עמוד שדרה רגשי חזק ויציב.
תצאו מהקורס עם היכולת לטעת בילד תשוקה וחדווה לאותיות ולמספרים, אבל הרבה יותר מזה –
אתם תלמדו לתווך לילדיכם איך ללמוד ואת הידע הזה תוכלו להעביר לילדכם בבית בלי עזרים, בלי להפוך לגננת או למורה – כל זאת בטבעיות ובכל אינטרקציה עם הילד.
נלמד כיצד לשלב את כל החושים כדי לאפשר למידה – שמיעה, ראייה, יד (מוטוריקה עדינה), פה (הגייה ואבחנה) ובעיקר- הלב – מניעת חששות וחסמים לשפה ולחשבון ולמה שעומד מאחוריהם – תחושת מסוגלות, יכולת ריכוז, שטף דיבור ובטחון עצמי.
ככל שנלמד לתווך לילדינו “איך לומדים” בדרך משחקית, שנכנסת לכל פן בחיי היום יום – בארוחת הערב, במטלות הבית, בסידור הארון ובזמן הפנאי – נדע להנגיש הרבה יותר ממספרים ואותיות, חשבון ושפה – נוכל לדבר מונטסורי בבית.
נלמד תרגילים (כן, בגישה המונטסורית תרגיל הוא משחק והפעלה) שישמשו אותנו להקניית הרגלי שפה וחשבון (ודרכם ולא פחות חשוב מזה – נלמד את יסודות הגישה המונטסורית בכל פן בבית ובסביבה)
נקבל כלים להעמקת יכולת ההבחנה החזותית של הילד, שטף דיבור ואוצר מילים, נלמד איך לטעת בילדינו מיקוד ופוקוס (יכולת ריכוז) עם הפעלות משחק מדהימות לשיפור הזכרון והריכוז.
ויש עוד:
נלמד את בסיס שיטת החינוך המונטסורית שתאפשר לכם לתווך מצבים, לפתור סיטואציות בין אחים, להשיג שיתוף פעולה, להתמודד עם התקפי טנטרום ועוד ועוד. כל אלה ממקום של עוצמה וחדווה.
לא סתם אנחנו אומרות שזה הקורס החשוב והמשמעותי ביותר שיכולנו ליצור לכל הורה בישראל.
מעוניינים בסילבוס המלא?
המשיכו לקרוא- זה פה בהמשך:)
מתי?
מתחילים ב 20.01.21 – ההרשמה בעיצומה!
כמה עולה?
1890 ש”ח בפריסת 5 תשלומים שווים ללא ריבית
הירשמו כאן לקבלת מידע, ועדנה רכזת הקורסים תחזור אליכם
אתם גם יכולים פשוט להרים טלפון –
טלפון לעדנה שגיא, רכזת הקורסים : – 076-5993303
רגע רגע, נעבוד?
לא! במונטסורי הלמידה קורית מעצמה.
אנחנו הולכים לשחק ולהנות:)
המפגש הראשון שלכם הוא גם היכרות עם שיטת החינוך המונטסורית.
נלמד שאפשר ללמוד בלי ללמוד בכלל, על ידי תרגילי משחק, והפעלות. שיטת החינוך המונטוסורית היא למידה אחרת – שיטה בדוקה, מגובת מחקרים ומוכחת – כזו שלא הכרנו כילדים ולצערינו גם לא כהורים.
במפגש הראשון נתמקד ביסודות השיטה המונטסורית על פי הבנת מוחו התפקודי של הילד:
המוח הסופג – גילאי 0-6
המוח המנמק – גילאי 6-12
נבין את שלבי התפתחות המוח בגילאים השונים – מתי הילד ממוקד ב “אני יכול לעשות זאת בעצמי” ומתי ואיך ב – “אני יכול לחשוב זאת בעצמי”.
נבין איך ילדים לומדים באופן טבעי על ידי הבנת הנטיות הטבעיות שלהם בכל שלב גיל – תנועה, עצמאות, חקירה, משמעות, סדר והתמצאות ונעניק כלים לאבחון הילד הפרטי שלי ומה הוא צריך מבחינה פיסית /קוגניטיבית / רגשית, בשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא.
לאור אלה, נבין איך אפשר להתאים בקלות את הבית שלנו לאופן הלמידה הטבעית של הילד: נלמד כיצד לערוך משימת תצפית על הבית שלי, כדי לאבחן את סט הצרכים של כל בני הבית בתוכו.
מפגש 2
27.01.21 | יום ד’ | 20:30-22:30
נעבוד על: ארגון סביבת הבית לפי עקרונות הגישה המונטסורית, טיפים וטריקים ל”אחסון שקט” וליצירת סביבה שמספרת לילד סיפור
בחלק זה של השיעור לאחר הבנו מהן נטיותיו הטבעיות של הילד, נעמיק ונבין מהן “תקופות רגישות” אצל ילדים בגילאי לידה עד 6.
עם התובנות שקיבלנו כעת, נצלול ישר לפרקטיקה ונקבל כלים שיאפשרו לארגן את סביבת הבית לפי עקרונות הגישה המונטסורית:
מפגש 3
03.02.21 | יום ד’ | 20:30-22:30
נעבוד על: כיצד לבנות תרגיל מונטסורי ולמה הוא חיוני במיוחד לילדים “קופצניים” ולהרגעת מערכת הוויסות החושי
בחלק זה נבין ונלמד מהו תרגיל מונטסורי: מהן המטרות של “תרגיל” ואיך לבנות אותו נכון. (זה לא מה שאתם חושבים).
נבין את מטרת העל של כל תרגיל מונטסורי –
נגדיר כיצד תוכלו לדעת איזה תרגיל מתאים עכשיו לילד שלי:
פה תגלו עד כמה שיטת החינוך המונטסורית מותאמת לכל ילד – הרי כל הילדים מעדיפים ללמוד תוך כדי משחק והנאה ואף אחד לא רוצה לשבת ולשנן או להרגיש שהוא לא טוב ולא מצליח.
מי מהילדים שחווה אתגרי קשב וריכוז, או ילדי ה”וויסות החושי” ימצאו בשיטה – המפחיתה את תחושת ה”סטרס” ומאפשרת תחושה של מסוגלות – פתרון מיידי.
אתם ההורים, תקבלו כלים וטקטיקות להגדלת טווח הריכוז בעבודה מונטסורית ותגלו טכניקות ספציפיות שמיועדות לכך, באמצעות עבודה עם תומכי זכרון.
נתמקד ב –
מפגש 4
10.02.21 | יום ד’ | 20:30-22:30
נעבוד על: הצגת תרגיל לילד, חשיפה לאותיות ולמספרים
הכלים שתקבלו:
תרגילי משחק אלה – כמה שהם חיוניים להתפתחותם של ילדים מועצמים, בעלי עמוד שדרה חזק ותחושת מסוגלות, אינם מיושמים ברוב הגנים בישראל ואינם מיושמים בבתי הספר.
אבל החדשות הטובות הן, שגם אם ילדיכם לומד בבית ספר “מסורתי”, עם הכלים שתקבלו פה, תוכלו בקלות לעבור לדבר ולתרגל מונטסורי בבית.
מפגש 5
17.02.21 | יום ד’ | 20:30-22:30
נעבוד על: הבחנה חזותית, הגייה
לאחר שהבנו את מוחו של הילד, ארגנו ויצרנו סביבה תומכת ללמידה, נכין את חמשת האיברים ללמידה של כל דבר: הלב, העין, היד, האוזן, הפה
הרבה מדברים על הבחנה חזותית, אבל מה היא בעצם?
“הבחנה חזותית” מהווה פרשנות של המוח למידע שעין קולטת ולא בהכרח משקפת אחד לאחד את הגירוי הפיזיקלי.
יכולות התפיסה החזותית שלנו נגזרות מהדרך שבה המוח מעבד את המידע החושי שהוא מקבל.
אנו המבוגרים ובייחוד הילדים, לא מסוגלים להתייחס בו – זמנית לכל המידע שנקלט בעזרת מערכת הראייה, ובפועל המערכת התפיסתית שלנו בנויה להתמקד רק בגירויים שהם רלוונטיים עבורנו.
הפרעות קשב? קוצים בישבן?
אם זה מוכר לכם, אז בחלק זה של המפגש נלמד לחזק את התפיסה החזותית, להרגיע ולהשקיט אי שקט ואי קשב שמתעצמים כתוצאה מתפיסה חזותית “חלשה”. נחזק את היכולת להבחנה חזותית תוך:
איך עושים את זה?
תרגיל מונטסורי לתפיסה חזותית
אל תדאגו – לא נכביר בחלק התיאורטי (אבל נבין אותו) ונעניק בחלק זה תרגילים סופר פרקטים לחיזוק ההבחנה החזותית של הילד:
תרגיל מונטסורי לתפיסה חזותית
מפגש 6
24.02.21 | יום ד’ | 20:30-22:30
נעבוד על: אחיזת 3 אצבעות, תרגילים לחיזוק מוטוריקה עדינה, פונטיקה
תרגילים מונטסורים לאחיזת 3 אצבעות
הכלים שתקבלו:
הכנת היד – הכנה לכתיבה:
אחיזה 3 אצבעות, היא אחיזת העפרון – זו שילדינו נחשפים אליה כאשר הם מציירים ולומדים לכתוב.
עם שורה של תרגילים כמו – מיון פריטים בפינצטה, באמצעות כלים או בעזרת היד, נוכל לחזק את המוטוריקה העדינה ולהכין את הילד לקראת אחיזת עיפרון, אשר תשמש אותו בכתיבה.
“מה שהיד עושה – הראש זוכר”. מריה מונטסורי
הבחנה צלילית והפה – הגייה
משחקים פונטים:
נלמד כיצד לפרק מילים להברות ולצלילים, עם שלל תרגילי משחק שתוכלו לייצר ביום יום, בלי עזרים בכלל.
לדוגמא: פירוק להברות ולמילים במחיאת כף, משפטים עם צליל חוזר (שרה שרה שיר שמח), משחק צליל פותח (לאתר את האות ג’ במאכלים שעל השולחן בארוחת ערב).
נלמד גם משחקי הגייה נכונה שתוכלו ליישם עם הילד
מה הילד ירוויח מתרגילי משחק אלה?
הכנת האוזן והפה, הם החלק המשמעותי ביותר למניעה של בעיות דיקציה: ככל שנתרגל, הילד לומד להבחין בדקויות שבין אותיות קרובות כמו “ס”, “צ” , “ז”.
ככל שהילד מבחין בקלות בין צלילי האותיות, הרבה יותר קל לו להרכיב מילים וכתוצאה – לכתוב ולקרוא בקלות.
מפגש 7
03.03.21 | יום ד’ | 20:30-22:30
נעבוד על: הבנה כמותית, זכירת מספרים, ספירה וסכימה
אמאל’ה חשבון?
לא. אנחנו הולכים להבין חשבון דרך משחק וחיזוק התפיסה הכמותית:
רגע…אז מה זו תפיסה כמותית?
“תפיסה כמותית” או בשמה הנפוץ “תפיסה תבניתית”, היא תנאי להבנה כמותית: הילד צריך לתפוס את התבנית הכמותית, לעבד אותה, להבחין בהרכבים השונים של התבנית ולאחסן אותה בצורה יעילה בזיכרון לטווח ארוך.
לדוגמא – הילד תופס מערך של 5 נקודות, אך אמור להבין ולאחסן אותו בזיכרון בדרכים שונות ובמערכים שונים, כמו – 5 נקודות בקוביית המשחק, חמש אצבעות בכף היד, או 5 בננות.
כל המערכים מייצגים את הכמות המתאימה לסמל הגרפי ” 5 ” ולמילה “חמש”.
אנחנו נבין כיצד לייצר תפיסה (תבניתית) כמותית באמצעות תרגילי משחק המחברים את המושג “5” לכמות “5”.
הסתבכתם? תיכף זה יהיה יותר ברור:)
הכלים שתקבלו:
תרגיל מונטסורי לתפיסה כמותית
זו מכונת חיבור – תראו כמה קל להבין חיבור דרך הדגמה ויזואלית של כמות – פשוט מניחים פריטים בכל כוס וסופרים כמה יוצא 🙂
מפגש 8
10.03.21 | יום ד’ | 20:30-22:30
נעבוד על: תפקיד המבוגר בסביבה מונטסורית, כלים להטמעת מה שלמדנו
בחלק המסכם של הקורס, נתמקד בנו ההורים: נבין מהו תפקיד המבוגר בסביבת מונטסורי: מה זה אומר “להרכיב משקפיים מונטסוריים?”
איך לדבר עם ילדים כך שהם ישתפו פעולה בהנאה ואיך מתמודדים עם התקפי זעם? איך מחזקים את הקשר בין אחים?
הכלים שתקבלו:
תרגיל מונטסורי – סלסלת סיפור
זו סלסלת סיפור – תרגיל מונטסורי לעידוד וורבליות.
יש פה סט של דמויות ומשחקים בסלסלה, שאנחנו ההורים, בוחרים כדי שהילד ירכיב מכל הפרטים הללו סיפור.
תרגיל נפלא להקניית הרגלי דיבור, תוך שאנו ההורים לומדים לנווט את הסיפור דרך העזרים (ואפילו לחשוף מידע, כמו מה קרה בגן או מה אני מרגיש לגבי מאורע כלשהו)
כאן המקום להירשם לקבלת פרטים נוספים
ולהתקדם עוד צעד בדרך להורים שאתם רוצים להיות 🙂
כמה עולה?
1890 ש”ח בפריסת 5 תשלומים שווים ללא ריבית
אתם גם יכולים פשוט להרים טלפון –
טלפון לעדנה שגיא, רכזת הקורסים : – 076-5993303
הכירו אותנו – צוות המרצות
מיכל גבאי – מייסדת האקדמיה לחינוך מונטסורי
♥ מנהלת ובעלת גן הילדים המונטסורי “שבילי ילדות” בהרצליה, לגילאי 2-6
♥ מלווה פדגוגית גנים ובתי ספר מונטסוריים
♥ בעלת תואר ראשון במדעי החיים – מאוניברסיטת ת”א
♥ ממובילות ביה”ס “דרך הילד”, הפועל בשיטת מונטסורי בכפר הירוק
♥ מכשירה מורים ומדריכי הגיל הרך לשילוב שיטת מונטסורי בסביבה חינוכית
♥ מרצה ומלמדת הורים לשילוב מונטסורי בסביבת הבית
♥ מדריך מונטסורי מוסמך לגילאי לידה עד שש, מטעם “קו האופק” של ענבר אופק (ההסמכה הישראלית היחידה לפני 10 שנים)
♥ קורס יסוד לגילאי 3-6 של AMI (ההכשרה הנחשבת בעולם, המקורית שייסדה מריה מונטסורי בעצמה)
♥ מקימה של ארבעת גני העירייה המונטסוריים הראשונים בישראל, כחלק ממערכת החינוך הפורמלית, בראשל”צ.
♥ חברת צוות בועד המנהל של ביה”ס דרך הילד המונטסורי בכפר הירוק (גילאי 6-12)
להעביר את הידע לחינוך מונטסורי לכל בית בישראל כי זו הדרך לאפשר משפחות שמחות, יוצרות ומשגשגות.
יהונתן (17), זוהר (14) ונוגה (8)
מיטל קלימי דון
גננת מובילה וממקימי גן “מחוץ לקופסא” הפועל ברוח הגישה המונטסורית בכפר סבא.
לספק לילדים היום כלים לחשיבה ביקורתית יצירתיות ועצמאות מחשבתית, כדי שיהפכו מחר לבוגרים יצרנים, מאושרים, שמחים ובריאים בנפשם.
נשואה למיכאל ואמא לאלמוג (12), ינאי (5) וליאם (4).
♥בוגרת מכללת הרפז ובעלת תעודת הוראה לגילאי לידה עד 4. ומדריכת פעילות בתנועה לגיל הרך, בוגרת ווינגייט.
♥מכשירה צוותים חינוכיים, מלווה פדגוגית גנים
♥מדריכת הורים בשיטת מונטסורי ב’אקדמיה לחינוך מונטסורי – בניהולה הפדגוגי של מיכל גבאי’.
נעמה G רותם
גננת לגיל 0-3 ומדריכת מונטסורי לגיל 2.5-6
חיה ונושמת חינוך לגיל הרך עפי הגישה הקיבוצית והגישה המונטסורית
נשואה לדן ולנו ארבעה בנים: אנדי, איידן, איילנד ודיאה. ובת גולדנית – בינדי :))
♥ פסיכותרפיסטית בתנועה עם התמחות בטיפול בילדים עם קשב וריכוז נמוך וקשיי וויסות.
♥ גננת לגיל 0-3 עם רקע עתיר שנים בחינוך הקיבוצי
♥ מדריכת מונטסורי לגיל 2.5-6 ומנהלת בשנים האחרונות משפחתון עפ”י הגישה.
♥ מלווה התפתחותית ומנחת קבוצות להורים ולילדים במוסיקה ובתנועה.
אליפז אייזנר
אמא לשניים ומרצה באקדמיה לחינוך מונטסורי
כשנפגשתי לראשונה בחינוך המונטסורי גיליתי עד כמה יש לגישה הזו לתת להורים כלים אמיתיים שיעזרו להם לקדם את הילד שלהם ולגדל ילד עם ביטחון בעצמו, בהוריו ובסביבתו.
רואה זו כזכות להעביר את הכלים האלה הלאה להורים, ולראות אותם הורים בטוחים יותר ומאושרים יותר.
♥ בעלת תואר ראשון בניהול משאבי אנוש
♥ בוגרת מסלול התלת שנתי של מכון אדלר להנחיית קבוצות
♥ מנחה הורים ואנשי חינוך בגישה המונטסורית ותקשורת מקרבת
“חוויה שפוקחת עיניים”– צפו מה הורים אומרים לאחר הקורס…
בואו נשחק בקוביות – ממש כמו בתרגול בקורס
הכירו את השיטה לחינוך מונטסורי – אתם עומדים להתרגש…
הי, אני מיכל גבאי – בעלים ומרצה ב”אקדמיה לחינוך מונטסורי”- החברה הגדולה בישראל להכשרת הורים וצוות מקצועי לחינוך בשיטה המונטסורית.
אני מזמינה אתכם להצטרף למאות ההורים שכבר עברו את הקורסים להורות בגישה המונטסורית וגילו את העולם החדש של הורות אחרת, נעימה יותר, מעצימה יותר, והכי חשוב – כייפית ממש!
כי במונטסורי, כיף זה לא מותרות 😉
האקדמיה הכשירה עד היום מאות גננות והורים בשיטת החינוך המונטסורי.
מיכל גבאי – מייסדת האקדמיה לחינוך מונטסורי – בעלת ניסיון של עשור בחינוך מונטסורי, בהקמת גנים מונטסורים ובליווי פדגוגי.
הידעתם? רק לפני מספר חודשים (ולפני עידן הקורונה), האקדמיה לחינוך מונטסורי הסמיכה 4 גני עירייה מונטסוריים הראשונים בישראל, כחלק ממערכת החינוך הפורמלית, בראשלצ.(לכתבה המלאה איך עשינו את זה – כאן
מונטסורי היא שפה, שיטה ועקרון לכל החיים, שבונה את האדם כיצירתי, מוגשם, מאושר ובעל מסוגלות עצמית גבוהה.
הכירו את השיטה שתפקח את עינכם:) הצטרפו למהפכת המונטסורי בישראל!
לפני למעלה ממאה שנה פיתחה מריה מונטסורי שיטת חינוך, המאפשרת לילד התפתחות וגדילה כיוצר, כיצרן וכאינדיבידואל עצמאי. מרחב הלמידה של הילד שם דגש על עזרי לימוד ייחודיים – מבוססי משחק.
ההורה והמחנך בשיטת החינוך המונטסורי מעניק כלים ללמידה עצמאית ולהעצמה של הילד.
הבשורה של ‘שיטת מונטסורי’ היא לגדל את הילדים לחשיבה יצירתית עם עמוד שדרה רגשי חזק וכישורים חברתיים.
שיטת החינוך המונטסורי היא חוד החנית של החינוך העולמי כבר למעלה ממאה שנים. זו שיטת החינוך היחידה הבנויה על מחקרי התפתחות של ילדים ומותאמת לאופן הטבעי שבו ילדים מתנהלים ולומדים על עצמם ועל העולם, וכשאנשי חינוך נחשפים אליה ומתמחים בה, הם מרגישים ש”כך תמיד רצינו לעבוד!”
הידעתם?
ביל גייטס – מייסד מייקרוסופט, סרגי ברין ולארי פייג’ – מייסדי גוגל, מארק צוקרברג – מייסד פייסבוק הם רק חלק מהאנשים שהתחנכו בילדותם תחת שיטת החינוך המונטסורי
שיטת מונטסורי נושאת את שמה של המחנכת מריה מונטסורי, שגיבשה את שיטתה לאחר שערכה תצפיות על ילדים שלמדו בסביבת למידה חופשית. ללא הפיכות במערכות החינוך הקיימות, פיתחה מונטסורי שיטה חדשנית שנועדה לגלות את טבעו האמיתי של הילד, להתחבר אליו ולהבין את מניעי ההתנהגות שלו.
מונטסורי קבעה עקרונות חינוכיים המאפשרים לכל מחנך והורה להבין את צורת החשיבה של הילד, ולחנך אותו בצורה מיטבית, השומרת על התכונות החשובות שלו: יצירתיות, ביטחון עצמי, יוזמה ועצמאיות.
במה שונה שיטת החינוך המונטסורי מכל מה שהכרתם?
הילד בוחר ומוכוון בו זמנית
מי מבינכם המכיר את שיטות החינוך הפרוגרסיבי, וודאי יודע כי ראיית הילד במרכז כאינדיבידואל בוחר, הינה גישה מרכזית ממנה התפצלו גישות חינוך מתקדמות.
אז מה זה “מונטסורי”?
בשיטת החינוך המונסטרי ,הילד מוכוון ומודרך לבחור בעצמו מתוך סט אפשרויות, המקנות לו בטחון בתהליך הבחירה.
בניגוד לשיטות אחרות, הילד לא מוצף באפשרוית רחבות של בחירה, העלולות לייצר עומס רגשי, אלא מוכוון לייצר פעולות של בחירה מתוך מחשבה עצמאית ולאחר חקר אקטיבי של אלטרנטיבות.
אינטרקציה מעצימה לילד
כולנו נולדים עם רצון עז לבחור ,להחליט וליצור.
עם זאת, חינוך מסורתי – החינוך הקלאסי הפופולרי במוסדות בישראל, מתייחס לילד כאל אינדיבידואל שיש להדריכו וללמדו.
וזה לא טוב? לא, אבל זה לא מתאים לכל מבנה אישיות ולעיתים מנטרל במידת מה, את האפשרות ליצירה עצמאית.
אנחנו מגדלים ילדים אינדיבידואלים עם חוט שדרה רגשי חזק:
שיטת החינוך המונטסורי עובדת על קו התפר שבין הדרכה ובחירה חופשית. אנחנו נלמד כיצד להפוך את עצמינו להורים מדריכים, המאפשרים קבלת החלטות עצמאית של הילד.
הילד בוחר לשתף פעולה
הידעתם? דווקא כאשר ניצבים בפנינו גבולות ברורים, היצירתיות גואה.
יצירתיות ותושיה הם תולדה של הניסיון למצוא פתרון למצב מתוך סט אפשרויות נתון.
החשיבה המונטסורית מעודדת את הילדים לחשיבה עצמאית במגוון רחב של סיטואציות ובכך מחזקת את בטחונם והופכת אותם למאושרים, עצמאים וכתוצאה מכך – משתפי פעולה וחזקים רגשית.
שיטה פרקטית לפתרון בעיות
שיטת החינוך המונטסורי לא מסתפקת ברקע תאורטי. למעשה, זו השיטה הפרקטית ביותר לחינוך.
תחת השיטה, נלמד לפתור מצבים יומיומים כמו התקפי טנטרום, חוסר שיתוף פעולה, תסכול, חששות, חרדה ופחד משינוי.
רגשות שלילים אלה, מתפתחים אצל הילד בדרך כלל, כתוצאה מתיווך שגוי של ההורים במגוון סיטואציות.
נלמד לתקשר בשפת החינוך המונטסורי, נפתור בעיות אד – הוק ועל הדרך תגלו כמו הורים רבים, שהשינוי שנוצר הוא גם שינוי פנימי עמוק שלכם ההורים כבוגרים.
להיות ההורה שלא היה לנו כילדים…
להיות הורים בעידן הטכנולוגי זו משימה לא קלה. לא לימדו אותנו להיות הורים ולא לימדו אותנו להיות ערוכים לכל כך הרבה שינויים.
אותנו לא תמיד לימדו כיצד לבחור במודע, כיצד לתקשר רגשות או אפילו כיצד לזהות אותן.
נשמע מוכר?
דווקא הדבר הבסיסי ביותר כמו “מה אני מרגיש” או “מה אני רוצה” אינו תמיד מובן מאיליו לילדינו (ותתפלאו – גם לנו ההורים), בפרט בעידן שפע המידע והבחירה של היום.
בקורס נלמד את הכשלים הבסיסים שכולנו חווינו בתור ילדים ונעשה כל אחד לעצמו – מהפכה פנימית בגישה, במחשבה ובהתנהלות היומיומית, בתקשורת שלנו מול הילדים (וגם עם עצמינו).
לא מאמצים ערכים שזרים לכם
הידעתם? שיטת החינוך המונטסורי היא השיטה היחידה מבין כלל שיטות החינוך הפרוגרסיבי אשר מגובה במחקרים מדעיים.
בניגוד לגישות אחרות, שיטת החינוך המונטסורי אינה “קיצונית”, אינה מחייבת מחוייבות לעולם תוכן מסויים, לא מחייבת ולא אוסרת שימוש בצעצועים, משחקים ועזרים. נהפוך הוא – אתם תלמדו שכאשר הגישה נכונה, כל אמצעי משחק בבית כשר, ובלבד שיודעים להשתמש בו בצורה מעצימה.
האקדמיה לחינוך מונטסורי – במספרים
רוצים לדבר איתנו טלפונית?